Bent u zzp’ er en staat u als schilder ingeschreven bij de KvK dan moet u verplicht deelnemen aan het schilderspensioenfonds. Bijna alle andere zzp’ ers hebben de vrije keuze om zich wel of niet te verzekeren en ook om wel of niet deel te nemen aan een pensioenfonds. Behalve de schilder. Er is al jaren kritiek op deze regeling.

De belangenvereniging voor zelfstandige schilders, de ZBo, daagt daarom het schilderspensioenfonds voor de rechter.

schilderspensioenfonds voor de rechter

Er staan in deze kwestie een paar partijen en belangen lijnrecht tegenover elkaar. Het pensioenfonds van de schilders, BPF Schilders, is pro-pensioen. “Een goed pensioen voor een relatief lage premie”, meent het BPF.

 

ZBo daagt schilderspensioenfonds voor de rechter

Als de advocaten van de zzp’ ers de zaak winnen heeft dat grote gevolgen. Het pensioenfonds, dat zegt geen/weinig winst te maken, raakt inkomsten kwijt en de schilder die zich nog wel wil verzekeren gaat meer premie betalen.

De zzp’ er die terecht meent zelf te mogen beslissen over het wel of niet deelnemen aan een pensioen, dient zelf een besteding te vinden om zijn pensioen veilig te stellen. Dat hoeft niet altijd meer via een pensioenfonds maar kan ook door beleggingen of investering in onroerend goed, aandelen etc.

 

Video ThumbnailBent u zzp' er en staat u als schilder ingeschreven bij de KvK dan moet u verplicht deelnemen aan het schilderspensioenfonds. Bijna alle andere zzp' ers hebben de vrije keuze om zich wel of niet te verzekeren en ook om wel of niet deel te nemen aan een pensioenfonds. Behalve de schilder. Er is al ja

Pin It on Pinterest