Zelfstandigen Bouw wil een ‘ onafhankelijke bemiddeling’ geven in het conflict met het schilderspensioenfonds over de verplichte deelname van zzp-schilders. De belangenorganisatie voor zzp’ers in de bouw houdt wel vast aan de eis dat zzp-schilders zelf kunnen bepalen of, hoe en waar zij pensioen opbouwen. Zij willen die vrije pensioenkeuze via de rechter af te dwingen.

 

Zelfstandigen Bouw wil ' onafhankelijke bemiddeling' geven in conflict schilderspensioenfonds

“Zowel het schilderspensioenfonds BPF als de Staat (staatssecretaris Klijnsma) ontvangen binnenkort een dagvaarding,” meent voorzitter Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw. “We willen de zaak tegen 1 december aanhangig maken. Dat geeft ons twee maanden de tijd voor een bemiddelingstraject. Wij zijn bereid op de suggestie van Klijnsma voor zo’n traject in te gaan, omdat juridische procedures heel lang kunnen duren. Wij hopen via bemiddeling sneller resultaat te boeken. En resultaat wil zeggen dat geen enkele zzp-schilder tegen zijn zin hoeft deel te nemen aan het pensioenfonds. Het is nu aan het BPF aan te geven wel of niet bereid te zijn een oplossing na te streven.”

Zelfstandige schilders zijn de enige zzp’ers die verplicht zijn aangesloten bij een bedrijfstakpensioenfonds. Veel zelfstandige schilders schrijven zich al in als klussenbedrijf om de verplichte betaling aan het pensioenfonds te betalen. Volgens advocaten van Zelfstandigen Bouw is de verplichte pensioendeelname in strijd met de Mededingingswet.

Video ThumbnailZelfstandigen Bouw wil een ' onafhankelijke bemiddeling' geven in het conflict met het schilderspensioenfonds over de verplichte deelname van zzp-schilders. De belangenorganisatie voor zzp’ers in de bouw houdt wel vast aan de eis dat zzp-schilders zelf kunnen bepalen of, hoe en waar zij pensioen opb

Pin It on Pinterest