Zeven voordelen van desktop virtualisatie van zzp boekhouder

1.Tijdbesparing – IT-personeel is minder tijd kwijt aan serverbeheer, patches of andere routinematige taken en kan aandacht besteden aan andere zaken.

2. Consolideren van de servers. Hierdoor kan het IT-personeel de overgebleven capaciteit inzetten voor het repliceren van de omgeving, zonder hiervoor veel geld te spenderen.

3.Beheer wordt verbeterd – Ongeveer 70% van het IT-budget wordt besteed aan het managen van bestaande applicaties waardoor maar 30% beschikbaar is voor innovatie. Met virtualisatie kunnen MKB-bedrijven hun infrastructuur centraal beheren en arbeidsintensieve handelingen automatiseren, waardoor tijd wordt bespaard en de kans op menselijke fouten afneemt.

4.Applicaties draaien stabieler – Bij het oude x86 computermodel, waarbij applicaties zijn gebonden aan fysieke servers, is het onmogelijk de huidige complexe en dynamische applicaties efficiënt te ondersteunen. Door virtualisatie worden de applicaties ontkoppeld van de fysieke hardware wat zorgt voor een verbetering in uptime, SLAs, flexibiliteit en prestaties.

5.Meer halen uit hardware – Door af te stappen van het oude model om voor iedere applicatie een server te gebruiken, wordt hardware beter benut. Dat betekent dat bedrijven sneller kunnen reageren wanneer er meer capaciteit moet worden ingezet, zonder hiervoor nieuwe hardware aan te schaffen.

6.Verbetering data beveiliging – Doordat de applicaties en het besturingssysteem van de hardware zijn gescheiden, krijgen computervirussen en andere bedreigingen minder kans deze te infecteren.

7.Verbetering bedrijfscontinuïteit – Virtualisatie helpt bedrijven bij het elimineren van geplande downtime en biedt de mogelijkheid sneller te herstellen van een ongeplande storing. Daarnaast biedt het mogelijkheden om complete virtuele omgevingen te migreren en back-uppen, zonder onderbreking van de bedrijfsprocessen.

Pin It on Pinterest