Zelf boekhouden -ZZP-basis

Veel ZZP’ ers willen zelf hun administratie verwerken. Dit verdient niet onze voorkeur, maar als u dat per se wilt, dan is dat mogelijk. U verwerkt uw boekhouding in Excel of een ander door ons goedgekeurd programma en levert ons aan het einde van het boekjaar de bestanden aan.

Die bestaan uit

  • een balans en winst en verliesrekening,
  • uitdraai van de dagboeken,
  • het grootboek
  • en de BTW-berekeningen en aangiften.

ZZP-basis

Balans- en winst-en verlies

Bovendien hebben wij ook altijd uw bankafschriften, verkoopfacturen en inkoopbonnen nodig. U kunt deze bescheiden online aanleveren, zie video.Wij controleren uw input, maken correcties en stellen de juiste balans- en winst- en verliesrekening op. Die integreren we in uw aangifte Inkomstenbelasting.

Video ThumbnailZelf boekhouden -ZZP-basis Veel ZZP’ ers willen zelf hun administratie verwerken. Dit verdient niet onze voorkeur, maar als u dat per se wilt, dan is dat mogelijk. U verwerkt uw boekhouding in Excel of een ander door ons goedgekeurd programma en levert ons aan het einde van het boekjaar de bestanden

 

In de loop der jaren hebben talloze ZZP’ ers aangeklopt met de vraag om zelf hun boekhouding te doen onder het motto ‘ dan besparen we geld’.

Onze conclusie, die logica gaat niet altijd op. U bespaart -in eerste instantie- inderdaad een paar honderd euro op de vaste all-in jaarprijs van zzp-boekhouder.

Maar het kost u ook veel vrije tijd, die u volgens ons beter kunt steken in uw privéleven. Of in de zakelijke dingen waar u goed in bent en waar uw passie ligt. Hiermee kunt u vast meer geld verdienen dan dat u met het bijhouden van de boekhouding bespaart.

Onze kosten zijn namelijk ook aftrekbaar, dus zoveel geld bespaart u ook weer niet in vergelijking met onze all-in jaarprijs.

Zelf boeken

Wilt u zelf gaan boeken, neem dan contact met ons op. In overleg kijken we naar software en geven wij u tips over de wijze van inrichting. U dient dan wel zelf elk kwartaal de BTW-aangifte te doen. Wij ontvangen één keer per jaar uw gehele administratie. De kosten bedragen naar schatting 400-480 euro excl. BTW, maar is afhankelijk van de wijze van aanlevering, het hebben van een zakelijke bankrekening.

Voor meer info over ZZP-basis

Pin It on Pinterest