Bent u ZZP’er en investeer je in 2012 voor meer dan 2.300 euro (exclusief BTW) in activa. Dan komt u in aanmerking voor kleinschaligheidsinvesteringsaftrek.

 

ZZP-eindejaarstip: benut de investeringsaftrek

 

Tip van ZZP-boekhouder: als u toch wilt of moet investeren doe dit dan zo veel mogelijk in één boekjaar zodat u over de grens van 2300 euro excl BTW komt. Het gaat wel om investeringen die per aankoop meer dan 450 euro exclusief BTW bedragen.

Niet alle aankopen vallen onder de investeringsaftrek. Grond, woonhuizen, dieren, vaartuigen voor representatie en personenauto’s, effecten, goodwill komen niet in aanmerking voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Een zeer zuinige auto en een nulemissieauto komen wel in aanmerking, ook voor een elektrische auto kunt u als ZZP’er recht hebben op de milieu-investeringsaftrek.

Video ThumbnailBent u ZZP’er en investeer je in 2012 voor meer dan 2.300 euro (exclusief BTW) in activa. Dan komt u in aanmerking voor kleinschaligheidsinvesteringsaftrek.     Tip van ZZP-boekhouder: als u toch wilt of moet investeren doe dit dan zo veel mogelijk in één boekjaar zodat u over de grens van

 

Pin It on Pinterest