Premier Rutte hanteert de slogan dat Nederland er voor staat dat buren naar elkaar toegaan met een pannetje soep.  Ondertussen regent het klachten van de zzp’ er en mkb’ er die in dezelfde maand een aanslag inkomstenbelasting 2016 hebben ontvangen en in januari ook een voorlopige aanslag Inkomstenbelasting 2017 in de bus kregen.

 

ZZP' ers klagen over voorlopige aanslag 2017

In het verleden kreeg niet elke zzp’ er een voorlopige aanslag IB, maar in 2017, neemt dat aantal toe. ZZP’ ers klagen dat ze nu in de financiële problemen komen, ook al doordat ze vooruit IB moeten betalen voor werk dat nog niet is gedaan cq gefactureerd cq ontvangen. Ze lijken wel verkapte werknemers, daar wordt ook maandelijke belasting – in dat geval loonheffing- ingehouden.

Op klacht.nl staat deze melding

Citaat,

Bij de Belastingdienst geïnformeerd waarom ik al een voorlopige aanslag 2017 heb mogen ontvangen, terwijl deze voor 2016 nog is uitgebleven. Een logische verklaring op het hoe en waarom kon door de Belastingdienst geen antwoord worden gegeven. Wel dat er binnenkort ook nog eens een aanslag over het jaar 2016 verwacht kan worden. Met andere woorden: er moet in één jaar tijd twee keer belasting worden betaald. Als de Belastingdienst hiermee wordt geconfronteerd volgt het ontnuchterende antwoord: “Mijnheer het is in uw voordeel. De voorlopige aanslag over 2017 mag u zelfs in 11 termijnen betalen.” Het heeft er alle schijn van dat de Belastingdienst inmiddels deel maakt van de (financiële) graaicultuur, die meer en meer post vat.

U kunt bezwaar maken tegen de voorlopige aanslag door naar mijnbelastingdienst.nl te gaan.

Check de voorlopige aanslag en uw opgevoerde aftrekposten. Belangrijkste is of uw geschatte nettowinst klopt. U dient in te loggen met digid. Voor meer info kunt u ook bellen met de belastingtelefoon 0800-0543 of contact opnemen met uw eigen zzp-boekhouder.

 

Video ThumbnailPremier Rutte hanteert de slogan dat Nederland er voor staat dat buren naar elkaar toegaan met een pannetje soep.  Ondertussen regent het klachten van de zzp’ er en mkb’ er die in dezelfde maand een aanslag inkomstenbelasting 2016 hebben ontvangen en in januari ook een voorlopige aanslag Inkomstenbe

Pin It on Pinterest