De DigiNotarcertificaten worden vervangen door certificaten van KPN/Getronics. De Belastingdienst garandeert dat de prijs niet zal afwijken van de door DigiNotar gehanteerde prijzen.

Fiscaal dienstverleners schaffen voor de oude prijs een nieuw certificaat aan dat weer voor vier jaar geldig is. Als gevolg van het Diginotar-incident is het voornemen om binnen het BAPI- en het FOS-kanaal het inzenden van elektronische aangiften met behulp van BAPI-PIN en het inzenden van aangiften afkomstig van verschillende belastingplichtigen met één BAPI-certificaat vanuit portaal of softwarepakket (het zogenoemde verzamelcertificaat) uit te faseren.

Een vergelijkbaar gebruik van het zogeheten FOS-kanaal zal eveneens worden uitgefaseerd. Het uitfaseren vindt plaats na de vervangingsoperatie van BAPI-certificaten van Diginotar door certificaten van KPN/Getronics. Het is de bedoeling dat verzamelcertificaten uiterlijk met ingang van 1 januari 2013 niet meer kunnen worden gebruikt. Hetzelfde geldt voor het bedoelde gebruik van het FOS-kanaal

Pin It on Pinterest