ZZP-tip ‘ Storing de Belastingdienst voorbij’

De site van de Belastingdienst lag er maandag 16 januari voor lange tijd uit. ZZP’ ers en MKB ‘ ers hun omzetbelastingaangifte wilden indienen moesten door de internetstoring wachten. Zij konden niet online komen op www. Belastingdienst.nl en mijnoverheid.nl

Rond 14.30 waren de grootste problemen opgelost, meldde een woordvoerder.

 

ZZP-tip ' Storing de Belastingdienst voorbij'

Hackers waren volgens een woordvoerder van de belastingdienst niet de oorzaak van de problemen, maar wat de exacte reden was, werd niet bekend gemaakt..   “Dit gebeurt niet maandelijks en zelfs niet halfjaarlijks. Het verhelpen van de problemen had prioriteit, maar de komende tijd willen we natuurlijk weten waar die precies vandaan kwamen.”

Op de website AlleStoringen.nl kunt u als zzp’ er melding maken van een storing en dat werd dan ook en masse gedaan. Honderden mensen lieten een reactie achter. “Problemen met DigiD? Kan niet inloggen op Studielink voor de inschrijving van mijn opleiding”, werd geschreven. ”

 

Gelukkig is de storing nu niet op de laatste dag van de maand waarop de kwartaalaangifte omzetbelasting gedaan kan worden. De fiscus geeft tips voor de zzp’ er wat te doen in geval van calamiteiten.

 

Bel de belastingtelefoon via 0900-1733 (90cpm), dus niet 0800-0543.

Als u dit niet doet riskeert u een boete. Het kan voorkomen dat er een storing is.

 

Als er bekende problemen zijn zoals een storing bij de Belastingdienst dan zal dit normaal gesproken automatisch kenbaar worden gemaakt middels een opname die aan het begin van het gesprek wordt afgespeeld. Als dit niet het geval is kunt u de keuze maken voor een werknemer.

 

Kijk op het Twitter account van de fiscus

De Belastingdienst is ook vertegenwoordigd op het social media platform Twitter. Als er sprake is van een storing zal dit als eerste op de eigen Twitter pagina van de Belastingdienst vermeld worden. Kijk op twitter.com/belastingdienst voor de laatste informatie.

 

Uitstel bij storing

In 2014 heeft de fiscus twee dagen uitstel verleend toen er een zorgtoeslag storing was op de laatst mogelijke dag van aangifte. Omdat er die dag teveel mensen tegelijkertijd een aangifte wilde indienen ging het systeem plat.

 

 

Pin It on Pinterest