280

ZZP-boekhouding

ZZP-boekhouding is een professionele en betaalbare partner voor uw administratie. Zeven dagen per week zijn we bereikbaar. De jaarprijs voor het verzorgen van uw complete boekhouding bedraagt 960 euro excl BTW per jaar.

Wij werken niet op de ouderwetse manier van uurtje-factuurtje. Onze prijs is laag omdat wij bezuinigen op overheadkosten, zoals een dure lease auto, secretaresse en de huur van een zakelijk pand.

Dit gaat niet ten koste van onze servicegerichtheid. En daar draait het toch allemaal om. Wij zijn zelfs zeven dagen per week bereikbaar. En we houden ons vooral aan onze afspraken.

ZZP-Boekhouding verzorgt uw complete administratie en boekhouding. Ons cliëntenbestand varieert

 • van schilder tot podoloog,
 • van psycholoog tot journalist
 • en van metselaar tot webshop.

ZZP-boekhouding specialist voor de ZZP’er

 • ZZP-Boekhouding verzorgt uw complete dagelijkse administratie,
 • incl. grootboek,
 • crediteuren,
 • debiteuren,
 • bank etc.
 • stelt uw balans & winst-verliesrekening samen
 • helpt bij het indienen van alle soorten aangiften zoals inkomstenbelasting en omzetbelasting.

zzp-boekhouding

Kennismaking

Uiteraard wilt u weten wie wij zijn, daarom maken we ter kennismaking een afspraak bij u thuis, of bij ons of in de stad. Het behoort tot onze service om ook na werktijd bij de ZZP’ er thuis te komen. Het bespaart u tijd. Elke ZZP’er heeft z’n eigen wensen en ideeën over de rol van de administrateur en wij zijn ervoor om aan uw wensen te voldoen.

U betaalt bij ons een vast bedrag. U kunt kiezen uit

 • vaste prijs per maand van 80 euro exclusief BTW,
 • jaarprijs met het basispakket
 • urprijs van 60 euro exclusief BTW.

Een startende ZZP’er wil vaak begeleiding terwijl er nog weinig of geen inkomsten zijn gemaakt. Omdat wij ernaar streven met al onze ZZP-klanten een langdurige relatie op te bouwen, zijn wij graag bereid om tijd en energie in een startende onderneming te investeren. Wij geven advies over de inrichting van de administratie.

Meer voor minder

Wij maken elk jaar uw balans op en verzorgen de aangifte Inkomstenbelasting. Maar wij doen meer. Wij kijken ook door de cijfers heen en we naar het verhaal achter de cijfers. Maar we kijken ook vooruit.

 • Hoe ontwikkelt de markt zich,
 • is het slim om te investeren, te middelen.
 • Is uw manier van werken  nog wel van deze tijd?
 • Waar liggen uw fiscale mogelijkheden om bv. geld terug te krijgen of om minder belasting te betalen.
 • Of u wél of niet kunt/moet investeren, dat bepaalt u uiteraard zelf.

Online boekhouden

Wilt u meer vrije tijd na uw werk? Wij bieden u de kans door tijd te besparen op uw boekhouding.  U hoeft niet meer na uw werk snel naar de boekhouder te gaan. Relax. Eerst neemt u thuis  een kop koffie. U loopt naar de pc of laptop,  downloadt een mt-940 van uw bank en mailt die naar ons. Uw verkoopfacturen hebben wij ook nodig. Die heeft u altijd in pdf op uw pc staan, dus dat is ook geen extra werk.

Na het verwerken van de bank komen we bij u terug met vragen. Bij vragen, willen we graag de betreffende inkoopfactuur zien.

Natuurlijk is het voor sommige mensen nieuw om over te stappen van een offline administratie naar een online boekhouding. Wij nemen u aan de hand en laten u stapsgewijs zien hoe het moet. Daarna wil u nooit meer anders, gegarandeerd!

Uw voordeel, u bespaart tijd en papier, hoeft niks in een ordner te doen en denkt tevens ook aan het milieu. Wij verzorgen de rest.

Bekijk ons filmpje over online boekhouden en u ziet dat het erg makkelijk is om te scannen en mailen en deze service is nog gratis ook.

Inzicht na gesprek

Wij geven u inzicht en bespreken aan het einde van het jaar

 • De balans.
 • De winst en verliesrekening.
 • Omzet.
 • Inkoop.
 • werk derden.
 • Bruto-marge.
 • Afschrijvingen op de materiële vaste activa.
 • Bedrijfskosten. Zoals autokosten en verkoopkosten, algemene kosten als ook verzekeringen.
 • Bedrijfsresultaat.
 • Financiële baten en lasten. Bv bankkosten.
 • Afschrijvingen.
 • Bedrijfsresultaat voor afschrijvingen.

Aangifte inkomstenbelasting

Nadat wij uw balans hebben samengesteld, gaan we verder met uw aangifte IB. De jaarrekening maken wij niet omdat die niet wettelijk verplicht is voor de ZZP’ er. En wij u niet onnodig op kosten willen jagen. U krijgt van ons wel de balans- en de winst- en verliesrekening en dat is voldoende voor de aangifte IB.

zzp-boekhouding

De overstap naar zzp-boekhouding

Deze overstap van uw oude boekhouder/accountant naar ons is gratis. Wij adviseren het wel om pas over te stappen aan het einde van het boekjaar/begin nieuwe boekjaar. Hierdoor kan uw oude boekhouder het jaar netjes afsluiten en starten wij per 1 januari.

Veel zzp’ ers gingen u al voor. De voornaamste redenen om over te stappen zijn, kostenbesparing en een vaste prijs en een vast contactpersoon. Ook krijgt u bij ons geen facturen achteraf, zodat u van tevoren weet waar u aan toe bent.

Waar zzp’ers vroeger aan een boekhouder-om-de-hoek zaten vastgeplakt kijken ze nu verder naar een zzp-boekhouder, die specifiek hun wensen kan vervullen.

Anno nu shoppen zzp’ ers waar ze in het verleden zaten vastgeroest aan een kantoor.

Anno nu is de boekhouding ook zodanig versimpeld- contact via email, uitwisseling via mail, online boekhouden.

Meewerkende fiscale partner

Werkt uw fiscaal partner mee in uw zaak, dan kunt u ervoor kiezen deze partner een arbeidsbeloning toe te kennen. Bij een beloning van € 5.000 of hoger kunt u deze als bedrijfslast in mindering brengen op uw ondernemingswinst. Heeft uw partner zelf een baan (inkomen) dan is dit niet altijd voordelig, werkt uw partner niet of valt hij/zij in een lagere belastingschijf dan kan dit zeer interessant zijn.

Kiest u er in 2023 voor om als zzp’er om geen arbeidsbeloning uit te betalen, dat kunt in plaats daarvan de meerwerkaftrek toepassen. Die meerwerkaftrek bedraagt tenminste 1,25 procent en maximaal 4 procent van de winst. Daarbij is dan wel de voorwaarde dat uw partner meer dan 525 uur heeft meegewerkt in de zaak.

Wat doen met risico arbeidsongeschiktheid?

Er zijn veel verzekeringen voor de zzp’er. De zelfstandige kijkt echter eerst naar wat hij nodig heeft om van te leven. Een verzekering is vaak de sluitpost op begroting. Voor de zzp’er is er om een uitkering te krijgen bij arbeidsongeschiktheid de AOV. Niet iedereen is hier van gecharmeerd, ook al omdat de uitkering niet gegarandeerd vast staat. Die is altijd afhankelijk van omstandigheden en ziekteverleden.

Het broodfonds is eventueel een alternatief. Het broodfonds is geen verzekering. Ze bestaat uit een groep van 20 tot 50 zzp’ers, die elke maand geld opzij leggen op de  broodfondsrekening. Word een zzp’er langer dan de afgesproken 30 dagen eigenrisicoperiode ziek, dan storten de andere zzp’ers uit de groep maandelijks een bedrag van hun broodfondsrekening over aan de zieke. Ook hier geldt lees je goed in. Je kunt ook zelf geld sparen of het elders beleggen.

Contact

ZZP-boekhouding

 • Wij zijn makkelijk bereikbaar:
 • U kunt ons
 • 12 uur per dag
 • telefonisch bereiken of emailen.
 • Telefoon: 06 1393 6399
 • Email: [email protected]

Meest gestelde vragen aan ZZP-Boekhouder

Peter werkt accuraat en is vakkundig. Staat je altijd netjes te woord en is... oplossingsgericht. Kan hem zeker aanbevelen.Lees meer
Ron Kanon
Ik werk al jaren naar volle tevredenheid samen met Peter. Als zzp'er kan ik... met al mijn boekhoudkundige en fiscale vragen bij hem terecht. Hij is goed bereikbaar en antwoordt snel, heel fijn. Prettig contact, vriendelijk. Regelt de zaken netjes per kwartaal en per jaar. Op basis van mijn ervaringen raad ik ZZP-Boekhouder Peter Brink van harte aan!Lees meer
Marianne Molleman
Rob Brink
Zeer goeie ervaring gehad met deze boekhouders. Groetjes Ferdi
Ferdi BikeCenter
Goeie boekhouder. Altijd bereikbaar.Denkt snel mee in oplossingen.Heeft mij... in het begin heel wat ellende bespaard!Lees meer
Sancder Vos
Goede dagPeter Brink is 100% te vertrouwenEen aanrader dus.Peter is al... 2jaar mijnBoekhouder en ben zeer tevredenFacturen boekhoudingLees meer
Michael Martin Colombo
Peter Brink denkt mee, reageert snel en is betrouwbaar. Hij is goed... geinformeerd over nieuwe regelingen/besluiten voor ZZP'ers. We werken al jaren met ZZP Boekhouder.Lees meer
Karin Frenay (Karin Frenay Artworks)
Ik René Mulder van Mulder Security zit nu vanaf 2015 bij Peter en kan niet... anders zeggen dat ik zeer tevreden ben als ik vragen heb gaat hij er gelijk mee aan de slag en komt ook met de juiste oplossingen en antwoorden helemaal topPeter is een aanrader voor een iederLees meer
Rene Mulder
I am very happy with Peter's work and all his help in the last 3 years. We had... a few complicated issues, but he always helped out to sort out the necessary documents, including reports and balances for mortgage request.Lees meer
Zoltán Pásztor
Zeer tevreden met de service van Peter. Hij heeft mij heel goed geholpen!
Kiki von Meijenfeldt
Ik laat al bijna vier jaar mijn boekhouding doen door Peter. Altijd een... prettige ervaring geweest.Peter is goed georganiseerd, betrouwbaar en snel met antwoorden. Wat ook fijn is dat hij goed en duidelijk dingen kan uitleggen die ik niet begrijp. Hij neemt de tijd om je te helpen, ook als dat wat extra werk betekent. En in mijn ervaring is Peter heel accuraat in zijn werk. Daarom mag hij mij tot een van zijn trouwe klanten rekenen.Lees meer
Lovely Uhlenbeek
Gedegen geadviseerd en snel doorverwezen
petra maas
Ik ben al sinds 2010 klant bij Zzp-boekhouder/Peter. Naar alle... tevredenheid.Het is een verademing om iemand te hebben die altijd bereid is met je mee te denken en je daarbij niet het gevoel geeft dat je ‘domme’ vragen stelt. Dat heb ik helaas wel eens anders meegemaakt.Net als veel andere kleine ondernemers, zijn financien nou niet bepaald mijn hobby en dan is het prettig om iemand te hebben die je daarbij helpt en een beetje flexibel is. Dat Peter een vast bedrag rekent, is daarbij prettig overzichtelijk. Altijd snel bereikbaar en niet te beroerd om als nodig net een stap harder te lopen. Echt een aanrader!Lees meer
Linda Metman
Peter is bereikbaar, snel en zeer behulpzaam. Nadat ik hem voorstelde waarmee... ik hulp nodig had heeft hij mij voorzien van zakelijk advies en hulp gegeven exact waar ik het nodig had. Ik ben erg tevreden en beveel Peter dan ook absoluut aan!Lees meer
Marc Smeets
Peter heeft mij geholpen met een aantal boekhoudkundige probleempjes waar ik... zelf niet uit kwam, Peter is heel direct en duidelijk.Een vakman!!!Lees meer
barry schouten
I’m very satisfied to do my administration with Peter. I recommend! It’s easy... to get contact with Peter in English.Lees meer
Katarzyna Konieczna
Als architectenbureau zijn we geen makkelijke klant voor een boekhouder. Ons... hoofddoel is niet direct het ondernemerschap. Onze focus ligt op mooie dingen maken. Ondertussen zitten we al jaren bij Peter Brink. Hij is een heel goed vakmens die voor ons naast de vaste boekhouding zelfs prognoses maakt en liquiditeitsbegrotingen opstelt. Maar vooral waarderen wij zijn menselijke kant. Hij kan zich heel goed inleven in onze situatie en denkt altijd met ons mee. Top boekhouder!Lees meer
Ruud Visser
Im very happy to do my administration with Peter. Always Professional and... helpfull!Lees meer
Damian Rydel
Als ZZP’er zocht ik naar een goede, betrouwbare en betaalbare boekhouder. Ik... ben bedrijfsmatig met hele andere dingen bezig en ik heb weinig of geen aandacht voor mijn boekhouding. En ook geen zin in.Gekregen waar ik naar op zoek was. Iemand die mij persoonlijk kan adviseren bij vragen en mijn aangifte inkomstenbelasting en jaarrekening wil verzorgen. En dat doet hij goed: degelijk advies en overzichtelijke stukken. Op mijn vragen werd binnen 24 uur gereageerd. Snelle service dus, uitstekend geholpen. Vakman.Daarom heel erg blij met Peter.Lees meer
mark sluiter
Goed bereikbaar. Heldere communicatie. Geen gedoe. Een aanrader!
Martin Faas
I'm very happy I found Peter (ZZP Boekhouder). He is very experienced about... freelancer accounting and always gives me great advice about my business, expenses and invoicing. Can only recommend his service!Lees meer
Szonja Kisgergely
Super snel en duidelijk geholpen!
natalie bogtman
Ik werk nu ruim 3 jaar met Peter als boekhouder. Prima boekhouder. To the... point. Altijd bereikbaar en vrijwel direct antwoord op vragen. Dat is heel fijn.Lees meer
Reggae Agenda.NL
Zeer kundig, super vriendelijk, service gericht en betrouwbaar. Inmiddels al... vele jaren een goede partner.Lees meer
Boudewijn En Roekshane Pool
Peter, is pragmatisch deskundig en zeer toegankelijk. Goed bereikbaar met een... snelle reactietijd. Zeer tevredenLees meer
Robert van de Velde
Peter doet al aantal jaren mijn boekhouding. Hij denkt met je me mee en komt... met informatie die betrekking heeft op je eigen branche of persoonlijke omstandigheden.Lees meer
Jeannette Huiberts
Peter is praktisch, snel en deskundig. Verstaat zijn vak en komt met... besparende tips. En wat me extra aanspreekt is dat hij echt geïnteresseerd is in mijn vakgebied (coaching / persoonlijke ontwikkeling).Lees meer
Jules Frenay
Peter staat altijd klaar met raad & daad. Snelle reactie prijs... kwaliteitsverhouding top!!Lees meer
Judica Verbaas
Peter is very good in His profesion. Always answering or calling back very... soon. . Always looking for the best solutions and His English is also good. Im very happy to have my documents in his hands!!!!Greetings KamilLees meer
Kamil Magdzinski
Peter heeft mij enorm geholpen met mijn bedrijf en begeleid in het nemen van... juiste beslissingen aangaande bedrijfsinvesteringen. Heel fijn dat hij ook in de avonduren bereikbaar is !!!Lees meer
Maravilha Maastricht
Kan niets anders zeggen dan dat ik zeer tevreden ben. Het is een prettig idee... wanneer een professional met je meekijkt en waar nodig aan de bel trekt of tips geeft. Een goede boekhouder neemt je een aantal zaken uit handen. Dat geeft rust. Daarnaast is ZZP-boekhouder scherp geprijsd. Ook niet onbelangrijk. Top service!Lees meer
W Equirk
Waar ik behoefte aan heb is een vraagbaak. Een plek waar in vragen kan stellen... en kan sparren. Een service die betrouwbaar is en goed werk levert. Dat heb ik gevonden. Ik weet vooraf precies wat de kosten zijn en wanneer ik vragen heb, kan ik altijd bellen. Ik ben zeer tevreden.Lees meer
Pin 12
Vooral op de hoogte van actuele wijzigingen in het zwalkenede overheidsbeleid.... VAR, Modelovereenkomsten etc. Denkt mee!Lees meer
Vincent van Witteloostuyn
Zit nu 2 jaar bij Peter en het bevalt goed. Hij is goed bereikbaar, zegt waar... het op staat en handelt snel. Hij denkt goed mee voor mij als ZZP'er. Zijn eigenzinnigheid kan ik waarderen en komt ook ten goede van mijn bedrijf. Ik kan Peter "ZZP Boekhouder" zeker aanraden!Lees meer
Gideon Biegstraaten
Vanaf het moment dat ik ZZP-er werd, werk ik samen met Peter. Hij reageert... snel op mijn vragen en is heel nauwkeurig. En dit voor een scherpe prijs!Lees meer
Nikolett Törteli
ZZP Boekhouder, de naam omschrijft alles waar hij voor staat. Een uitstekende... boekhouder voor een zzp´er. Snel en volledig. Een aanrader!Lees meer
Remco van der Linden
Goed bereikbaar- letterlijk én figuurlijk, professional- haalt het beste voor... jou uit je boekhouding, denkt in mogelijkheden, eigenzinnig- past goed bij een zzp-er :). Nog niet gebeld? Zou ik wel doen!Lees meer
Esther Hooijmaijers
goede, snelle service!
Vincent Vonk
Altijd snel reactie op vragen en dus goed bereikbaar!
Wicky van Zelst
Ik werk al jaren samen met Peter van ZZP Boekhouder en ben zeer tevreden. Wat... ik vooral prettig vind is dat ik altijd terecht kan voor vragen. Een mailtje of een telefoontje en ik krijg meteen antwoord, zelfs in het weekend. Ik vind de service ook heel compleet. Al met al een aanrader voor iedere zelfstandige!Lees meer
Dave van Deudekom
js_loader

Pin It on Pinterest