Kleine ondernemersregeling

Als startende ZZP’er kunt u –zeker in het eerste jaar- in aanmerking komen voor de kleine ondernemersregeling, een belastingvoordeel in de omzetbelasting.

Korting

  • Dient u minder dan € 1.883 aan omzetbelasting te betalen (grens afgelopen belastingjaar), dan kunt u een korting krijgen op dat te betalen bedrag.
  • De ZZP’er die minder dan € 1.345 (grens afgelopen belastingjaar) aan omzetbelasting moet betalen mag het gehele bedrag houden.
  • Let op: neem contact op voor de exacte bedragen van dit jaar

kleine ondernemersregeling

Vermindering verrekenen in uw aangifte

ZZP-boekhouder weet hoe hij uw aangifte omzetbelasting moet invullen om deze kortingen toe te passen.

 

Prijzen Contact Referenties

 

Aanpassing Kleine ondernemersregeling aanmelden 1-7-2019

Bent u een zzp’ er met een lage omzet dan kunt u zich vanaf 1 juni 2019 bij de Belastingdienst aanmelden voor de kleine ondernemersregeling. Uiterste datum van aanmelding is 20 november 2019.

Tot heden was dat niet noodzakelijk, de wetgeving verandert echter per 2020.

Kleine ondernemersregeling in 2019

De kleine ondernemersregeling is nu nog van toepassing als de af te dragen btw niet meer bedraagt dan € 1.345 per boekjaar.

 

Kleine ondernemersregeling

Dient u meer af te dragen, maar toch minder dan € 1.883, dan komt u nog in aanmerking voor een korting.

Kleine ondernemersregeling in 2020

Met ingang van 2020 is de kleine ondernemersregeling anders van opzet. Er geldt een vrijstelling als uw omzet niet meer bedraagt dan € 20.000. U hoeft niet meer te kijken naar de af te dragen btw.

Sterker miv 2020 brengt u als u onder deze regeling valt zelfs helemaal geen btw meer in rekening en mag u ook geen btw aftrekken. Ook hoeft u niet elk kwartaal btw-aangifte te doen.

Wat er gebeurt als u achteraf toch blijkt meer dan € 20.000 te hebben gefactureerd is ons niet bekend.

 

Meer informatie?

  • Contact ZZP Boekhouder voor hulp bij het opstellen van uw ondernemingsplan.

Video ThumbnailKleine ondernemersregeling Als startende ZZP’er kunt u –zeker in het eerste jaar- in aanmerking komen voor de kleine ondernemersregeling, een belastingvoordeel in de omzetbelasting. Korting Dient u minder dan € 1.883 aan omzetbelasting te betalen (grens afgelopen belastingjaar), dan kunt u een korti

Pin It on Pinterest